Lakersi razbili Orlando

NBA playoff

Lakersi razbili Orlando

U prvoj utakmici finalne serije NBA doigravanja LA Lakersi su sa velikih 100:75 pregazili Orlando Magic, i tako poveli sa 1-0 u seriji . Osim prve četvrtine Orlando nije postojao na parketu dvorane Staples Center.

Lakersi su jedan korak bliže osvajanju svoje petnaeste titule prvaka NBA lige. U sjajnoj utakmici u prepunom Staples Centeru, Lakersi su u prvoj utakmici finalne serije pregazili Orlando Magic sa 100:75, i tako poveli sa 1-0 u seriji. 

Orlando je prvu četvrtinu odigrao na visokom nivou, i dobio je sa 24:22, i svi smo se ponadali da bi mogli gledati jednu neizvjesnu utakmicu do samog kraja, a onda su domaći košarkaši preuzeli cijelu stvar u svoje ruke, i meč okrenuli u sasvim drugom pravcu. 

Drugu četvrtinu Lakersi dobivaju sa visokih 31:19, zahvaljujući sjajnom Kobe Bryantu koji je za poluvrijeme u koš Orlanda stavio 18 poena, i tako do kraja meča isključio svaku mogućnost da bi se u ovom meču mogla gledati neizvjesna košarka. Lakersi nisu ni tu stali, nego su u trećoj dionici ubacili u još veću brzinu, i definitivno riješili pitanje pobjednika. Kobe Bryant je u trećoj četvrtini pokazao sav svoj kvalitet utrpavši 18 poena, više nego su Dwight Howard i Hedo Turkoglu postigli za cijeli meč, a budimo realni tako se ne osvajaju prstenovi. 

Posljednju dionicu Lakersi su igrali dosta ležerno zabavljajući publiku u prepunoj dvorani. Phil Jackson je uglavnom odmarao glavne igrače, čuvajući ih za drugu utakmicu u subotu, ali i u šarenom sastavu Lakersi su ipak dobili i ovu dionicu sa 18:17. 

Kobe Bryant je meč završio sa velikih 40 poena, 8 asista i 8 skokova, a veliku pomoć imao je u sjajnom španskom centru Pau Gasolu koji je napravio sjajan posao čuvajući Howarda, pritom postigavši 16 poena, te 8 skokova. Kao što se i očekivalo jednu od glavnih uloga u pobjedi Lakersa ponovo je odigrao Lamar Odom, koji ja na svoj konto upisao 11 poena i 12 skokova. Orlandu nije pomogao ni povratak Jameera Nelsona, nakon četiri mjeseca provedena na oporavku od povrede koljena. Howard je postigao samo 12 poena, ali je imao 15 skokova, dok je Hedo Turkoglu sa 13 poena bio ispod svog prosijeka. Iznenađujuće prvo ime u redovima Orlanda bio je Tony Battie sa 14 poena. 

Phil Jackson je krenuo odlično oborivši rekord po broju dobivenih prvih mečeva u seriji. Ovom pobjedom Big Phil je sada na 43-0, i veoma je blizu osvajanja svog desetog naslova prvaka. 

Rezultat:

LA Lakers – Orlando 100:75 ( 1-0 )



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.