Lakovič demantovao glasine
I dalje u dresu Barcelone: Jaka Lakovič

Slovenac ostaje u Barceloni

Lakovič demantovao glasine

Iako je bilo špekulacija da će napustiti Barcelonu, odnosno da će ga na mjestu playa zamijeniti Pablo prigioni iz TAU Ceramice, Jaka Lakovič produžio je ugovor sa katalonskim klubom za još dvije godine.

Slovenački reprezentativac koji se afirmisao u Krki iz Novog Mesta koju je tada vodio Neven Spahija, prošle sezone u Euroligi pridružio se igračima koji su u ovom elitnom evropskom takmičenju postigli više od 2.000 poena.

Njegov prosjek bio je 9.9 koševa i 2.9 asistencije u 18 utakmica Eurolige, a otprilike na polovini sezone morao je operaciju nosa zbog koje je pauzirao skoro mjesec dana.

Lakovič je posebno dobro igrao u play-offu ACB lige u kojem je Barca postala prvaka Španije. Tako će Katalonci na pozicijama 'jedan' i 'dva' ponovo imati Slovenca i Italijana budući da je Gianluca Basile nedavno takođe produžio saradnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.