Lance Williams na All Staru u Turskoj
Williams sada brani reket Banvita

Ljubimac sarajevske publike igra sezonu života

Lance Williams na All Staru u Turskoj

Nekadašnja zvijezda KK Bosna ASA BH Telecom, Lance Williams odabran je za nastup na turskom All Star susretu. Imena svih učesnika All Star susreta još uvijek nisu objavljena, ali je sigurno da će se i popularni “Guza” naći među najboljima.

Dobio sam poziv za nastup na turskom All Star susretu, a kompletna lista učesnika trebala bi biti objavljena sutra.”, javio je Williams za SportSport.ba.

Williams iza sebe ima izvrsnu polusezonu u Turskoj gdje je vodeći igrač lige po ukupnom učinku, treći strijelac sa nešto više od 20 poena po susretu i deveti skakač sa 8 skokova po susretu. U današnjem susretu u kojem je njegov Banvit poražen od Antalije (94:102), motivisani Williams je postigao 31 poen i zaslužio titulu prvog strijelca kola. Njegov Banvit još uvijek drži korak sa velikom petorkom – Fenerom, Efesom, Galatasarayom, Turk Telekomom i Bešiktašom i trenutno je 7. na tabeli turske lige.

Bosni i Hercegovini i dalje ne trebaju vrhunski sportaši?

I dalje namam nikakvog odgovora na moju aplikaciju za bh. državljanstvo.”, rekao je Lance Williams komentaršući temu o kojoj je SportSport.ba pisao još prije tri mjeseca. Williams je jedan od četiri vrhunska sportaša koji čekaju da se njihove aplikacije za bh. državljanstvo razmotre. Williams je u BiH proveo nešto više od tri godine i za to vrijeme postao najpopularniji Amerikanac koji je ikada živio u Sarajevu. Iako je proceduru pokrenuo prije više od godinu dana, ovaj vrhunski košarkaš suočen je sa realnošću države čiji pasoš bi želiio nositi.
Mogli bismo reći: nove državljane moramo prvo upoznati sa običajima naše domovine!

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.