Langfordu devet miliona za četiri sezone

Langfordu devet miliona za četiri sezone

Najbolji strijelac i najkorisniji igrač prve faze Eurolige Keith Langford potpisao je nvi ugovor sa Khimkijem prema kojem će do 2015. godine zaraditi devet miliona dolara.

Ovaj 28-godišnji bek ruskog tima je bio i u kombinacijama da nastupi za našu reprezentaciju na Eurobasketu u Litvaniji, ali će se selektor Sabit Hadžić vjerovatno odlučiti za Henryja Domercanta.

Suma od devet miliona dolara za četiri sezone je zaista prava nevjerovatnost ako uzmemo u obzir finansijsku krizu koja je pogodila ruske klubove. Svakodnevno klubovi otpuštaju ili smanjuju ugovore igračima, ali se Khimki, eto, odlučio dati bigat ugovor svom igraču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.