Larry Sanders potpisuje za Cleveland

Umjesto Andrewa Boguta

Larry Sanders potpisuje za Cleveland

M. Šljivak

Aktuelni prvaci NBA lige Cleveland Cavaliersi u doigravanje će ući jači za 28-godišnjeg centra Larryja Sandersa.

Nedavno su Cavsi potpisali ugovor sa australskim košarkašem Andrewom Bogutom, ali on je slomio nogu u prvim sekundama na parketu, pa ga je rukovodstvo NBA prvaka otpustilo.

Umjesto njega na poziciji centra biće angažovano još jedno poznato ime. Radi se o nekadašnjem košarkašu Milwaukee Bucksa Larryju Sandersu, koji već dvije godine pauzira od košarke.

Ipak, nakon mnogobrojnih problema u privatnom životu koji su zadesili ovog košarkaša, on se odlučio vratiti u NBA.

Počeo je sa treninzima krajem prošle sezone, te je već obavio treninge sa nekoliko ekipa, a na kraju će završiti u ekipi koja je glavni kandidat za titulu.

Sigurno je da će Sanders dati ogromnu snagu Cavsima u reketu, jer se radi o specijalisti za odbranu i Cleveland bi mogao dobro profitirati od njegovog dolaska.

Larry Sanders je u NBA ligu stigao 2010. godine kao 15. pik prve runde NBA drafta. Birali su ga Milwaukee Bucksi za koje je odigrao četiri i po sezone i u prosjeku je bilježio 6,5 poena uz šest skokova po meču.

Međutim, nakon velikih problema u privatnom životu, te nekoliko pozitivnih testova na marihuanu, odlučio je da se odmori od NBA lige u februaru 2015. godine i na pauzi je već više od dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti