Laso: Darussafaka je opasna ekipa, biće ovo teška serija

Trener Reala

Laso: Darussafaka je opasna ekipa, biće ovo teška serija

Madridski Real je regularni dio takmičenja u Euroligi okončao na prvoj poziciji, pa će u četvrtfinalu igrati protiv ekipe Darussafake.

Trener 'Kraljeva' Pablo Laso istakao je da je tim iz Istanbula težak rival i da njegove košarkaše očekuje komplikovana serija.

"Darussafaka je u posljednjem kolu obezbijedila plasman u Top 8, ali njihova pozicija pred play-off ne treba da nas zavara. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi, u svojim redovima imaju nekoliko vanserijskih pojedinaca. Biće ovo teška serija za nas", jasan je bio Laso.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real je sinoć kod kuće savladao Efes (97:80) u utakmici 30. kola Eurolige i regularni dio sezone okončao sa skorom 23-7. Tim iz Istanbula koji sa klupe predvodi David Blatt upisao je 16 pobjeda i 14 poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi