Latvija se poigrala s Belgijom

Pobjeda Latvije

Latvija se poigrala s Belgijom

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Latvije pregazila je Belgiju 92:64 u utakmici 2. kola grupe D Eurobasketa.

Belgija je konkurentna bila samo u prvoj dionici. Ovaj dio igre su dobili 25:24, ali su u drugoj četvrtini doživjeli pravi potop. Latvija je rešetala koš, igrali su jako dobru odbranu, pa su drugi period riješili u svoju korist sa 23:8, za plus 14 na poluvremenu, 47:33.

Treća dionica donosi nadu Belgiji.  Uspjeli su smanjiti prednost na minus osam (63:55), ali su potom potpuno pali.

Latvija je dominirala u posljednjem periodu. Pogađali su apsolutno sve, dok s druge strane Belgija nije mogla da "kupi" koš. Prednost je rasla iz minute u minut, pa je na kraju Latvija upisala pobjedu od 28 razlike.

Timma i Porzingis su sa po 27 poena vodili Latviju do trijumfa, a kod Belgije je najefikasniji bio Hervelle sa 12 poena.

EP, 2. kolo:

Latvija - Belgija 92:64 (24:25, 23:8, 16:22, 29:9)

LATVIJA: Porzingis 27, Blums 2, D.Bertrans, Bertrans 10, Timma 27, Smits 2, Janičenoks, Strelniekis 9, Skele, Grazulis 6, Peinieris 4, Meiers 5.

BELGIJA: Lecomte 3, Van Rossom 2, Hervelle 12, Mwema 7, Tabu 6, Serron 8, Salumu 4, Gillet 9, De Zeeuw 7, Tumba, Bako 6, Kesteloot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi