Lauvergne: Parker je 'pogurao' Spurse da me dovedu
Foto: EPA

Francuski košarkaš od naredne sezone u San Antoniju

Lauvergne: Parker je 'pogurao' Spurse da me dovedu

Joffrey Lauvergne, francuski reprezentativac i novi košarkaš San Antonio Spursa je otkrio koje su mu to "tajne sile" pomogle da potpiše ugovor sa slavnom NBA ekipom.

Naime, ovaj nekadašnji košarkaš beogradskog Partizana, koji je prošle sezone nastupao za Oklahomu i Chicago, je istakao kako je njegov sunarodnjak, dugogodišnji playmaker Spursa, Tony Parker, garantovao za njega kod čelnika San Antonija.

"Tony Parker je provodio svoj odmor na istom mjestu kao i ja. Jedne noći smo se slučajno sreli u restoranu. Narednog dana me nazvao i rekao mi: 'Jučer smo bili zajedno 20 minuta, a nisi mi ni rekao da su Spursi zainteresovani za tebe!'. Rekao sam mu da nisam mislio da će biti nešto od toga, međutim, oni su u međuvremenu zvali njega da se raspitaju. Očigledno je da je on 'pogurao' Spurse da me dovedu", izjavio je 25-godišnji Lauvergne.

Joffrey Lauvergne je u svojoj profesionalnoj karijeri nastupao za Chalon, Valenciju, Partizan, Khimki, Denver, Oklahomu i Chicago.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi