LBJ: Curry bi trebao dobiti 400 miliona ovog ljeta
Foto: EPA

LeBron brani Stepha

LBJ: Curry bi trebao dobiti 400 miliona ovog ljeta

M. Šljivak

Stephen Curry produžiće ugovor s Golden State Warriorsima na dodatnih pet sezona.

Za ovaj ugovor jedan od najboljih NBA igrača dobiće 201 milion dolara, što je izazvalo različite komentare o ugovorima koje dobijaju zvijezde najjače lige svijeta.

Ipak, u zaštitu Curryja stao je niko drugi do LeBron James. On smatra da Steph vrijedi i mnogo više.

"Zašto bi se uopšte pričalo u novcu kojeg igrači dobijaju? Ne treba o tome pričati. Steph bi trebao dobiti 400 miliona ovog ljeta", smatra LeBron.

Curry će tako postati igrač koji je potpisao najveći ugovor ikad, ali sigurno je da će u narednim godinama ugovori biti još veći.

Stephen Curry iza sebe ima još jednu odličnu sezonu. On i Kevin Durant odveli su Golden State Warriorse do novog naslova prvaka NBA lige, a Curry je tokom sezone ubacivao 25 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi