LBJ nastavlja trpati protivnike, Pacersi iznenadili Bullse

NBA liga

LBJ nastavlja trpati protivnike, Pacersi iznenadili Bullse

E. Škorić

Dosta utakmica odigrano je protekle noći u NBA ligi, najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. 

LeBron James igra sjajno u posljednje vrijeme, a najbolji košarkaš današnjice predvodio je Cleveland Cavalierse do nove pobjede - nad Atlantom Hawksima (127:94).

Četvrti je to vezani trijumf Cavsa, koji su tako prekinuli fantastičnu seriju Hawksa. I jedni i drugi nalaze se u vrhu Istočne konferencije. LBJ je susret završio s 32 poena, šest skokova i sedam asistencija. Kyrie Irving je dodao 20 poena uz pet asistencija.

U gostujućim redovima najviše se istakao Paul Millsap, krilni centar koji je ubacio 16 poena uz sedam skokova i četiri asistencije. Centar Al Horford ubacio je 12 poena, a rezervista Mike Muscala 13 poena. 

Washington Wizardsi su sa 98:93, u jednoj dosta neizvjesnoj utakmici, bili bolji od OrlandoMagica. Domaći su imali plus 10 na poluvremenu, a prednost nisu ispuštali do kraja iako je Orlando dolazio u završnici i na minus pet. Wizardsi su u seriji od tri pobjede i imaju sjajan omjer na početku (7-2), dok je Orlando skupio već sedmi poraz u 11. utakmici.

Nene Hilario i Kris Humphries ubacili su po 16 poena kod Čarobnjaka, John Wall 15 uz 10 asistencija. Povratnik Victor Oladipo je u Magicu ubacio 18 uz sedam asistencija, dok je Tobias Harris ubacio 19 uz 8/12 šut iz igre i 11 sedam skokova. 

Toronto je sa 111:93 savladao Utah Jazz i tako su Raptorsi sa osam pobjeda iz 10 utakmica došli na prvo mjesto Istočne konferencije. DeMar DeRozan je sa 27 poena bio najbolji u pobjedničkom timu, dok je centar Enes Kanter sa 18 poena bio najbolji igrač gostiju.

Indiana Pacersi je neočekivano slavila u Chicagu protiv Bullsa sa 99:90. Ovaj meč definitivno bi bio daleko zanimljiviji da su igrali na jednoj strani Paul George, na drugoj Derrick Rose. 

Jimmy Butler sa 32 poena nije uspio spasiti Bullse poraza. Luis Scola, Solomon Hill i A.J. Price sa po 21 poenom su predvodili Pacerse do četvrte pobjede. 

Memphis Grizzliesi su sa 95:88 pobijedili Detroit Pistonse uz sjajno izdanje španskog centra Marca Gasola, koji je ubacio 23 poena uz osam skokova. Mike Conley je dodao 18, a Zach Randolphe 17 poena uz čak 22 skoka. 

Kevin Martin je sa 34 poena bio nedovoljan Minnesota Timberwolvesima u gostima kod Dallas Mavericksa. Mavsi su na kraju slavili sa 131:117 uz 30 poena Monte Ellisa. 

Sacramento Kingsi su bili bolji od aktuelnih prvaka, San Antonio Spursa, rezultatom 94:91. DeMarcus Cousins je sa 25 poena bio najbolji igrač na utakmici i ujedno predvodnik Kingsa do novog trijumfa. Manu Ginobili je u timu Gregga Popovicha ubacio 21 poen.

Golden State Warriors je sa 112:87 savladao Charlotte Hornetse. Klay Thompson je ubacio 21, Stephen Curry 19 poena, koliko i Al Jefferson na drugoj strani. Ratnicima je ovo sedmi trijumf i nalaze se odmah iza Memphisa i Houstona na Zapadu, dok je Charlotte na omjeru 4-6.

Los Angeles Clippersi su sa 120:107 nadigrali Phoenix Sunse. Chris Paul, playmaker domaćih, ubacio je čak 32 poena uz devet asistencija. Zanimljivo je da je njegova momčad ubacila čak 42 poena u trećoj dionici, koja je ujedno bila presudna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.