Lebroen James čestitao Howardu
James je smirio strasti nakon ispadanja

NBA aktuelnosti

Lebroen James čestitao Howardu

Nakon dva dana od ispadanja od Orlanda u finalu Istoka, Lebroen James je dao svoju prvu izjavu za američku javnost u kojoj objašnjava razloge burne reakcije nakon utakmice u Orlandu.

 James je odmah nakon utakmice otišao u svlačionicu odbivši dati izjave za medije, a najveći gaf iskazao je odbivši pružiti ruku i čestitati kolegi iz reprezentacije Dwightu Howardu.

Međutim, dva dana nakon meča kada su se smirile strasti James je progovorio o samome meču kao i o svojoj budućnosti u dresu Clevelanda. 

Bio sam razočaran, cijelu sezonu smo igrali najbolje, sve smo bili podredili tituli, a onda se naš san odjednom raspao kao kula od karata. Nemam ništa ni protiv Howarda ni protiv bilo koga, ali jednostavno sam teško primio poraz i to je to, rekao je James. Upitan o svojoj budućnosti u dresu Cavsa, James je odgovorio da najvjerovatnije ostaje, jer će ovaj tim naredne sezone još više napredovati. James je rekao da je poslao mail na adresu Howarda u kojem mu je čestitao prolazak u finale.

Cleveland će imati priliku ponuditi Jamesu novi trogodišnji ugovor 18. jula, kada počinje rok za produženje ugovora igračima kojima isti ističu u ljeto 2010. godine. Ukoliko James ne potpiše novi ugovor ovog ljeta, on će u julu naredne godine postati free agent i moći će promijeniti klub, a da Cleveland neće imati mogućnost mečiranja ponude.

Kao nova destinacija Jamesa spominju  se New York Knicks, koji već najavljuju dovođenje jedne velike zvijezde u ljeto 2010. godine, te raznim tradeovima već prave mjesto u Sallary cupu. Pored Knicksa najozbiljniji kandidat su New Jersey Nets.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.