LeBron dobio pomoć: Derrick Rose potpisao za Cavse
Foto: EPA

Sjajni bek potpisao jednogodišnji ugovor

LeBron dobio pomoć: Derrick Rose potpisao za Cavse

Nekadašnja prva zvijezda Chicago Bullsa Derrick Rose je postao novi član Cleveland Cavaliersa.

Ovaj sjajni bek je bio MVP NBA lige 2009. godine, ali su njegovu karijeru u velikoj mjeri ograničile teške povrede, ipak u Cavsima bi mogao dobiti novu priliku da se vrati na staze stare slave.

Rose je proteklu sezonu proveo u veoma lošim New York Knicksima, ali je i tamo bilježio solidan učinak od 18 poena i 4.4 asistencije po utakmici.

Američki Sports Center upravo prenosi da je Rose s Cavsima potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 2.1 milion dolara. Njegov ugovor s Cavaliersima se čini mizernim u poređenju sa onim koji je imao u Knicksima gdje je zarađivao 21.3 miliona godišnje.

Ipak, čini se da Roseu u ovom trenutku prioritet nije novac, već napuštanje New Yorka i pridruživanje nekoj od ekipa koje će u narednim sezonama biti u borbi za šampionski prsten.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi