LeBron ili Kobe? Michael Jordan kaže Kobe
Foto: EPA

Legendarni Jordan riješio dilemu

LeBron ili Kobe? Michael Jordan kaže Kobe

LeBron James je i dalje daleko od preuzimanja titule najboljih svih vremena od legendarnog Michaela Jordana, ali mnogi vjeruju da je upravo popularni Kralj prišao najbliže Jordanu.

Ipak, prema mišljenju Michaela Jordana, drugi košarkaš se nalazi ispred LeBrona Jamesa na listi najboljih svih vremena, a riječ je o legendarnom Kobeju Bryantu.

"Da li bih rangirao LeBrona iznad Kobeja kada je riječ o najboljima svih vremena? Ne. Pet titula pobjeđuje tri. On može biti bolji, ali Kobe je osvojio pet titula, a LeBron tri", izjavio je Jordan tokom svog košarkaškog kampa Flight School u Californiji.

Inače, Bryant ima prednost nad LeBronom kada je riječ o broju titula (pet naspram tri), ali i kada je riječ o broju nastupa na All-Star utakmicama (18-13), međutim LeBron je, za sada, bolji kada je riječ o prosječnom učinku.

Kobe Bryant je tokom svoje bogate NBA karijere u prosjeku bilježio 25 poena, 5.2 skoka i 4.7 asistencija po utakmici, dok LeBron u dosadašnjem toku karijere prosječno bilježi 27.1 poen, 7.3 skoka i 7 asistencija.

LeBron je, također, osvojio četiri MVP nagrade i tri nagrade za najkorisnijeg igrača NBA finala, dok Kobe ima jednu MVP nagradu i dvije titule MVP-a finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi