LeBron James kažnjen sa 25.000 dolara
James je priznao krivnju

NBA kaznila nesportsko ponašanje

LeBron James kažnjen sa 25.000 dolara

Zbog nesportskog ponašanja nakon meča protiv Orlando Magica, kada je nakon utakmice odbio dati izjave za medije, LeBron James kažnjen je od strane vodstva NBA Lige sa 25.000 dolara.

Komesar NBA lige David Stern odredio je kaznu od 25.000 dolara za LeBrona Jamesa, zbog toga što je izbjegao pojaviti se na pres konferenciji nakon eliminacije od Orlanda u finalu Istočne konferencije. Stern je rekao da je u četvrtak obavio razgovor sa Jamesom odmah nakon što je James obavio operaciju izrasline pored vilice. Stern je, kako kaže, objasnio Jamesu da sportski fair play mora biti iznad svega, bez obzira dali pobjedio ili izgubio. 

James je osluku shvatio, i prihvatio je bez pogovora. Stern kaže da je James bio svjestan svoje greške, i shvatio je koliku odgovornost NBA zvijezde imaju prema javnosti i gledateljima, pogotovo prema mladim navijačima, kojima NBA zvijezde moraju biti uzori u svemu, prije svega u ponašanju, kako bi ih pravilno usmjerili u životu. Novčana kazna nije velika prema onome koliko zarađuju NBA igrači, ali je moralna satisfakcija svim onim koji su se osjetili povrijeđenim Jamesovim ponašanjem, i da ova kazna mora biti pouka svim ostalim sportistima da izvršavaju svoje obaveze prema javnosti i gledateljima, koji skupo plaćaju ulaznice da bi ih gledali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.