LeBron James: Oni su među najboljima koje sam ikada vidio
Foto: EPA

Košarkaš Cavsa o ekipi Golden Statea

LeBron James: Oni su među najboljima koje sam ikada vidio

Goledan State Warriorsi i Cleveland Cavaliersi će uskoro istrčati na parket Oracle Arene u kojoj će odigrati drugu utakmicu NBA finala. U prvom susretu ove serije Warriorsi su pokazali sjajnu igru i na kraju slavili ubjedljivu pobjedu, a komplimente na račun Golden Statea nije štedio ni najbolji igrač Cavsa, LeBron James.

"Vidio sam mnogo velikih ekipa, a oni su sigurno među njima", izjavio je sjajni James za Sports Illustradet, te nastavio:

"Zajedno igraju odlično. Oni imaju nekoliko igrača koji bi mogli i sami, bez puno pomoći, predvoditi jednu franšizu."

"Oni vas stavljaju u tešku poziciji i defanzivno i ofanzivno, zato morate biti sposobni zadržati svoju staloženost, držati se plana i pokušati pružiti najbolju moguću partiju."

LeBron je i odmah nakon poraza u prvoj utakmici govorio pohvalno o Warriorsima, te se tada posebno osvrnuo na Kevina Duranta koji je briljirao na tom susretu.

"Mislim, kada uzmete jedanu od najboljih ekipa koja je ikada okupljena, i njima dodate igrača sa takvim ofanzivnim talentom i sjajnim razumijevanjem igre...To je ono što se ističe", izjavio je tada LeBron James.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi