LeBron James pokazao zašto ga zovu Kralj

Cavsi vode 3:0 u finalu Istoka

LeBron James pokazao zašto ga zovu Kralj

E. Škorić

Košarkaši Cleveland Cavaliersa savladali su Atlantu Hawks sa 114:111 nakon produžetka.

Nakon dvije gostujuće pobjede, činilo se da će Cavsi lako protiv Hawksa na svom parketu, no umalo da dozvole gostima da se vrate u seriju.

LeBron James je bio junak Cavsa ponovo, a umalo da bude i tragičar. Počeo je očajno sa 10 promašaja, a onda je na kraju pokazao zašto ga zovu Kralj - ubacio je 37 poena, dodao tome čak 18 skokova i 13 asistencija.

U produežtku je imao problema s grčevima, ali je stisnuo zube i ostao na parketu, pa svom timu donio pobjedu. 

Imali su Hawksi šansu da odu u drugi produžetak, ali je Mack promašio dva puta za tri poena. Bila je to zaista velika noć Jamesa, koji će najvjerovatnije igrati svoje peto veliko NBA finale.

Ni večeras za Cavse nije igrao Kyrie Irving, pa je James morao da potegne više. Kod gostiju je Jeff Teague ubacio 30 poena, Paul Millsap je dodao 22. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.