LeBron James produžuje ugovor sa Cavsima

Jedan od najboljih košarkaša današnjice

LeBron James produžuje ugovor sa Cavsima

LeBron James pristao je produžiti ugovor s Cleveland Cavaliersima na dvije sezone, sa tim da nakon prve godine ponovno ima opciju raskinuti saradnju.

James će potpisati ugovor vrijedan 47 milona dolara kroz dvije sezone, odnosno 23,5 milijuna po sezoni. Vijest je prvi objavio USA Today Sports, ali još uvijek se čeka službena potvrda kluba i samog Jamesa.

Popularni Kralj odugovlačio je sa potpisom jer je navodno čekao da klub prihvati uslove Tristana Thompsona, snažnog krilnog centra koji mu je bio od velike pomoći u play-offu ove godine.

Zanimljivo kako je James čekao da vlasnik Dan Gilbert riješi potpise svih igrača koje želi oko sebe u novoj sezoni i tek onda pristane na nastavak saradnje. Osim Thompsona Cavsi su dogovorili ostanak Imana Shumperta i Kevina Lovea, dok mu je kao podrška u napadu doveden Mo Williams, saigrač iz LeBronove prve avanture s Clevelandom.

Nakon što završi iduća sezone James ponovno može raskinuti saradnju kako bi potpisao novi ugovor, a kako će doći do povećanja budžeta u NBA timovima (salary cap) najbolji košarkaš svijeta će to vjerojatno i učiniti. To bi mu omogućilo da u drugoj sezoni zaradi oko 30 miliona dolara.

Zanimljivo, osvajač NBA naslova i aktualni MVP lige Steph Curry zarađuje dvostruko manje od Jamesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije