LeBron James razočaran odlaskom Griffina
Foto: EPA

Nakon što je Griffin napustio poziciju generalnog menadžera

LeBron James razočaran odlaskom Griffina

Iako mnogi zaljubljenici u košarku smatraju da svaka odluka koju naprave Cleveland Cavaliersi mora biti odobrena od strane najboljeg igrača ekipe, a vjerovatno i svijeta, LeBrona Jamesa, čini se da ovaj put ni on sam nije znao da će David Griffin napustiti poziciju generalnog menadžera.

Prema riječima ESPN-ovog Ryana Russilla LeBron je bio iznenađen Griffinovim odlaskom, odnosno činjenicom da Cavsi nisu odlučili produžiti ugovor sa dojučerašnjim generalnim menadžerom.

Američki mediji prenose da se vlasnik Cavaliersa Dan Gilbert nije konsultovao sa Jamesom prije svoje odluke, te da je James bio veoma razočaran i zabrinut kada je čuo vijest o Griffinovom odlasku.

LeBron je još u aprilu pružio javnu podršku Griffinu i izrazio svoju želju da David Griffin i nakon što mu istekne ugovor, ostane na poziciji generalnog menadžera.

"Ne bi imalo smisla da on ne dobije produženje ugovora. On je napravio svaki potez, pokušao je da ostvari sve ciljeve, da unaprijedi tim kako bi bili u mogućnosti da se takmičimo za naslov prvaka. Tako da sigurno ne bi bili u ovoj poziciji bez njega i ljudi iz kluba. On je veliki dio ovoga", izjavio je LeBron prije par mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi