LeBron James 'skautira' mladog Jacksona
Foto: EPA

U potrazi za pojačanjima za Cavse

LeBron James 'skautira' mladog Jacksona

Zbog želje  Kyriea Irvinga da bude trejdovan iz Cleveland Cavaliersa, LeBron James se bacio na "skauting".

Američki sportski novinar Pablo Torre ističe da se James uključio u potragu za mogućim pojačanjima Cavsa, te da se raspituje o dostupnosti za trejd njemu zanimljivih košarkaša.

"Moje razumijevanje je da se ne radi samo o dolasku Derricka Rosea, ili Erica Bledsoea. LeBron radi 'iza kulisa', a zanima ga i da li je Josh Jackson dostupan za trejd i da li ga Cavsi mogu dobiti u zamjenu (uz još nekoliko igrača) za Kyriea Irvinga", izjavio je Torre, te dodao:

"Mislim da je odgovor koji je dobio bio negativan, ali James i dalje radi, u ima Cavsa, na dovođenju pojačanja."

Inače Josh Jackson je izabran kao četvrti pick, na ovogodišnjem NBA draftu, od strane Phoenix Sunsa, a tokom svoje koledž karijere na Univerzitetu Kansas se pokazao kao vrhunski strijelac i jedan je od najtelentovanijih mladih košarkaša u Americi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi