LeBron James u leđa gleda samo legendarnom Magicu Johnsonu

Drugi u historiji prema "triple-double" učincima u play-offu

LeBron James u leđa gleda samo legendarnom Magicu Johnsonu

LeBron James bio je pogonska snaga Cleveland Cavaliersa u finalnoj seriji Istočne konferenciji u kojoj su Cavsi s 4:0 “pomeli” Atlanta Hawkse.

Ponajbolji košarkaš današnjice dominirao je u sve četiri utakmice finala Istoka, ali je u trećoj utakmici upisao najimpresivniji "triple-double" učinak u play-offu od 2000. godine. Košarkaš koje novinari često oslovljavaju nadimkom Kralj u trećoj utakmici protiv Hawksa ubacio je 37 poena, zabilježio je 18 skokova i 13 asistencija. 

Bio je LBJ-ijev 12 "triple-double" učinak u karijeri u doigravanju. S njim je na listi košarkaša s najviše "triple-double" učinaka ostavio Jasona Kidda, koji je ostao na 11, dok je ispred njega s 30 "trostruko dvocifrenih" učinaka samo legendarni Magic Johnson.

Igrači s najviše triple-doublova u play-offu:
1. Magic Johnson 30
2. LeBron James 12
3. Jason Kidd 11
4. Larry Bird 10
4. Rajon Rondo 10
6. Wilt Chamberlain 9
7. Oscar Robertson 8
8. John Havlicek 5
9. Tim Duncan 4
9. Charles Barkley 4
9. Elgin Baylor 4
9. Walt Fraizer 4
9. Scottie Pippen 4


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.