LeBron o svom treneru: Njegova smirenost pomaže i ostalima
Foto: EPA

Pogotovo u vrijeme play-offa

LeBron o svom treneru: Njegova smirenost pomaže i ostalima

Cleveland Cavalierse dijeli još malo vremena od početka velikog finala NBA lige, u kojem će, po treći put zaredom, odmjeriti snage sa Golden State Warriorsima.

Možemo samo zamisliti količinu nervoze i uzbuđenja koju igrači osjećaju pred početak finalne serije, a kada su u pitanju Cavsi upravo im njihov trener Tyronn Lue koji je oduvijek odisao staloženošću i smirenošću pomaže da ne "izgube glavu" u važnim trenucima.

LeBron James smatra da je Lueov "glas razuma" od krucijalne važnosti za njegovu ekipu i držanje ponekad haotičnih Cavsa pod kontrolom.

"Mislim da je to zbog njegove smirenosti bez obzira na to šta se dešava oko njega. On je u životu već pobjeđivao, tako da je za njega sve što se desi u budućnosti samo bonus. I ja se tako osjećam", istakao je LeBron.

"Tokom play-offa prolazite kroz mnogo emocija. Imate uspona i padova, a ako je vaš trener u mogućnosti ostati smiret kroz sve to, i ostatak ekipe postaje opušten", dodao je na kraju LeBron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi