LeBron: Odmor nije prednost, radije bih igrao
Foto: EPA

Cavsi nakon 10 dana odmora večeras igraju protiv Celticsa

LeBron: Odmor nije prednost, radije bih igrao

Ponajbolji košarkaš današnjice LeBron James je razgovarao sa medijima uoči večerašnje, prve, utakmice finala Istočne kofnerencije koju će njegovi Cavsi igrati protiv Boston Celticsa.

Cleveland je u polufinalnoj seriji pomeo Raptorse, pa je ova ekipa imala čak 10 dana odmora do večerašnjeg susreta. Ipak, James ne smatra da je ova činjenica prednost za Cavse, šta više, činio se nezadovoljan.

"To nije nikakva prednost. Ne za mene. Jeste da dobijete slobodne dane, ali ja bih radije igrao", rekao je James.

Košarkaš Cavsa smatra da će za njegovu ekipu biti veoma važno ponovo pronaći ritam nakon duge pauze.

"Uvijek morate obratiti pažnju na ovakve stvari. Kada odmarate, možete vježbati, raditi na svojoj igri, puno trenirati, ali nikada ne možete simulirati utakmicu. Tako da ćemo vidjeti šta će se desiti", dodao je LeBron.

Ipak, duži odmor je možda i dobro došao Cavsima, čija je ekipa poprilično stara i njihove prve zvijezde igraju veliku minutažu.

"Uvijek je prednost dobiti priliku za odmor. Dobiti priliku da poradite na stvarima koje bi vas mogle učiniti boljim, ofanzivno i defanzivno", rekao je trener Cavsa Tyronne Lue.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi