LeBron predvodio Cavse do lagane pobjede nad Torontom
Foto: EPA

Prva utakmica polufinalne serije Istočne konferencije

LeBron predvodio Cavse do lagane pobjede nad Torontom

Cleveland Cavaliersi su u prvoj utakmici play-off serije predvođeni sjajnim Jamesom stigli do lagane pobjede protiv Toronto Raptorsa 116:105 i tako poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije.

Cavsi su na domaćem parketu od samog starta nametnuli svoj ritam pa su već nakon prve četvrtine imali dvocifrenu razliku (30:18).

Početkom drugog perioda domaćini nekoliko puta imaju i više od 15 poena razlike, međutim polovinom ove četvrtine Toronto ipak uspjeva uzvratiti. Velikom serijom 19:3 Raptorsi u jednom momentu stižu na samo dva poena razlike, ali Cavsi vrlo brzo vraćaju udobnu prednost i poluvrijeme završavaju sa plus 14.

Toronto se početkom drugog poluvremena ponovo pokušava vratiti u igru, ali LeBron James odlično igra u trećoj četvrtini i nedozvoljava Raptorsima da ugroze vodstvo njegove ekipe, a Cavsi krajem treće dionice dostižu i 25 poena prednosti. Zadnja četvrtina nije pružila nikakvu neizvjesnost a Cleveland je lagano priveo susret kraju.

LeBron James je predvodio Cavalierse sa 35 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Kyrie Irving je dodao 24 poena, uz dva skoka i 10 asistencija, dok je Kevin Love upisao 18 poena i devet skokova.

U ekipi Toronta dobru partiju je pružio Kyle Lowry sa 20 poena, 11 asistencija i dva skoka. DeRozan je ubacio 19, Ibaka 15, a PJ Tucker 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije