LeBron vodio Cleveland do pobjede, Clippersima derbi

Još jedna uzbudljiva noć u NBA

LeBron vodio Cleveland do pobjede, Clippersima derbi

U noći s petka na subotu nastavljeno je takmičenje u NBA ligi, a i noć iza nas ponudila je nekoliko zanimljivih utakmica kao i jedan 'gradski derbi'.

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 108:114 (Nakon produžetaka)

Cleveland je u Chicagu nakon produžetka savladao Bullse na krilima LeBrona Jamesa. Iako se ni James ni Irving nisu istakli Bog zna kakvim procentom šuta, bili su najzaslužniji za prvu pobjedu u sezoni za Cavse. LeBron je ubacio 36 poena a Irving je dodao 23, dok je sa druge strane dobru partiju pružio i Rose koji je, uz Hinricha, predvodio Chicago sa 20 poena.

Nakon što je regularni dio susreta okončan nerješenim rezultatom ušlo se u produžetke. LeBron James je uzeo stvar u svoje ruke i po prvi put nakon povratka u Cleveland pokazao je da će biti izuzetno pojačanje za ovaj klub. Sa svojih osam uzastopnih poena s početka produžetka, James je riješio pitanje pobjednika u ovom duelu.

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 111:118

Griffin je bio nerješiva enigma za odbranu Lakersa koja nikako nije mogla zaustaviti sjajnog centra Clippersa u 'gradskom derbiju' odigranom rano jutros. Blake je briljirao sa 39 ubačenih poena a Paul je upisao deset asistencija. Lakerse je predvodio Kobe Bryant sa 21 poenom.

Utakmica je bila otvorena do posljednje minute u koju su Clippersi ušli sa poenom prednosti, ali su Lakersi u dva navrata imali priliku povesti odnosno izjednačiti. Oba puta promašivao je Bryant, koji je kasnije slao protivničke igrače na liniju bacanja i tako je odlučen susret u kojem su Clippersi došli do pobjede rezultatom 118:111.

U ostalim susretima, Memphis je kao gost savladao Indianu a isto je učinila i Philadelphia protiv Milwaukee Bucska. Možda i najveće iznenađenje večeri priredio je Phoenix koji je predvođen Morrisom i Dragićem stigao do pobjede protiv San Antonia rezultatom 94:89. Šampionima nije pomogao ni raspoloženi Tony Parker koji je ubacio 19 poena.

NBA

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 89:97
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 108:114prod
Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 93:81
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 94:89
Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 103:94
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 111:118

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.