LeBron "zakuhao" sa Kanterom i Ntilikinom

Napeto u New Yorku

LeBron "zakuhao" sa Kanterom i Ntilikinom

Piše: V. Vukmirović
Najbolji košarkaš današnjice LeBron James bio je u centru pažnje sinoćnje utakmice u Madison Square Gardenu protiv New York Knicska, koje je srušio i donio svom timu pobjedu 104:101.

James je postigao 23 poena uz 12 asistencija i devet skokova, a domaći košarkaši su mu očigledno zamjerili nedavne komentare o Knicksima, kada je prokomentarisao njihov izbor na Draftu - Franka Ntilikinu.

Upravo je James na parketu došao u sukob sa ovim 19-godišnjakom, koji se prilično ružno ponio prema njemu u jednoj situaciji kada ga je odgurnuo rukom. LeBron je odgovorio New Yorkovom rookieju, a u sve se umiješao Enes Kanter, s kojim je James već "kuhao" u bliskoj prošlosti.

LeBron je nedavno izjavio da "žali ograničene ljude" i da ne zna kakav problem ima Enes Kanter, kada na sve ima nešto da doda. Košarkaš Clevelanda je to rekao nakon što se Kanter nadovezao na njegov komentar o Knicksima, kada je također stao u zaštitu Ntilikine.

Kanter je rekao da ne zna da li je LeBron "kralj, kraljica ili princeza", a LeBron je nakon utakmice odgovorio: "Ja sam kralj, moja žena je kraljica a moja kćerka princeza. Da i to razjasnimo".


NBA