Legenda Pistonsa preuzima poziciju direktora u Cavsima?
Foto: EPA

Billups postaje predsjednik operacija u Clevelandu

Legenda Pistonsa preuzima poziciju direktora u Cavsima?

Legendarni Chauncey Billups, lider šampionske generacije Detroit Pistonsa iz 2004. godine, bi mogao postati predsjednik operacija u Cleveland Cavaliersima, javljaju američki mediji.

Nakon što je vlasnik Cavaliersa Dan Gilbert saopštio da David Griffin više neće biti generalni menadžer Clevelanda, pojavile su se špekulacije da bi upravo Billups mogao preuzeti poziciju predsjednika operacija u ovom NBA klubu kako bi popunio prazninu nastalu odlaskom Griffina, te pomogao Cavaliersima u izboru novom generalnog menadžera.

Prema riječima Adriana Wojnarowskog, novinara The Verticala, Billups bi se uskoro trebao sastati sa čelnicima Clevelanda, a ukoliko razgovor prođe dobro, bivši košarkaš bi trebao preuzeti jednu od vodećih pozicija u klubu.

Chauncey Billups je u NBA ligi proveo 17 sezona, a od kada se oprostio od aktivnog igranja, 2014. godine, pridružio se ESPN-u gdje je bio jedan od sportskih analitičara.

Nekada sjajni playmaker i bek šuter je u svojoj karijeri nastupao za Boston, Toronto, Denver, Minnesotu, Detroit, New York i Los Angeles Clipperse, a slavu je stekau u dresu Pistonsa sa kojima je stigao i do šampionskog prstena 2004. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi