Legendarni Dušan Ivković završava trenersku karijeru
Foto: EPA

"Zatvaram jedno poglavlje života sa košarkom"

Legendarni Dušan Ivković završava trenersku karijeru

Legendarni srbijanski trener Dušan Duda Ivković saopštio je da završava trenersku karijeru.

"Trenerski posao je takav da svakoga dana donosite važne odluke, koje su često i veoma teške. Istovremeno, to je i velika ljubav koja nosi velike izazove, ali se oni obavljaju s lakoćom bez obzira koliko su zahtjevni. Moja posljednja odluka kao trenera je da se povučem, a ona je logična, racionalna i podjednako teška kao i mnoge druge koje sam donosio tokom karijere", rekao je Ivković, te nastavio:

"Košarka i trenerski posao nisu bili dio mog života, već moj život. Košarci sam dao sebe i ona je moj život oblikovala na najljepši mogući način. Danas zatvaram jedno poglavlje svog života sa košarkom".

"Košarci ne mogu, ne želim i nikada neću reći zbogom. Sada će se samo promijeniti način na koji ću živjeti s njom. Zvanični oproštaj od trenerskog posla planiram na velikoj humanitarnoj utakmici koja će biti organizovana sljedećeg ljeta, a tu će se okupiti mnogobrojni treneri i igrači s kojim sam sarađivao tokom karijere", dodao je legendarni stručnjak.

Dušan Ivković je u svojoj klupskoj karijeri osvojio dvadeset trofeja, a kao selektor Jugoslavije i Srbije ima olimpijsko srebro iz Seula 1988., svjetsku titulu iz Argentine 1990. te tri zlata sa Evropskih prvenstava 1989., 1991., 1995.

U bogatoj trenerskoj klupskoj karijeri radio je Partizanu, Arisu, Radničkom, Vojvodini, PAOK-u, Panioniosu, Olympiakosu, AEK-u, CSKA, Dinamu iz Moskve i Efesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi