Legendarni 'Hajro' se vratio kući
Foto: EPA

Domercant u Idaho Stampedeu

Legendarni 'Hajro' se vratio kući

M. Šljivak

Henry Domercant, nekadašnji košarkaški reprezentativac BiH, novi je igrač ekipe Idaho Stampede.

Iskusni 35-godišnji košarkaš se nakon bogate evropske karijere, odlučio za povratak u Sjedinjene Američke Države, te je potpisao za Idaho Stampede, ekipu iz razvojne NBA lige (NBDL).

Domercant je kompletnu košarkašku karijeru proveo na Starom kontinentu. Počeo je 2003. godine u Pinar Karsiyaki, a u Turskoj je još igrao za Efes i Galatasaray.

Pored ovih timova, nosio je dres grčkog velikana Olympiacosa, igrao je za ruske Dynamo, Spartak, Unics, italijanske klubove Montepaschi i Casertu.

Evropski put je završio u Caserti, gdje je prošle sezone ubacivao 11 poena po meču.

Popularni Hajro, kako su ga navijači u našoj zemlji zvali, dres reprezentacije BiH nosio je na prvenstvima Evrope 2005. i 2011. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi