Legendarni Kobe Bryant dobio svoj praznik!

Zbog svega što je učinio za Lakerse

Legendarni Kobe Bryant dobio svoj praznik!

Legendarni košarkaš Kobe Bryant je od grada Los Angelesa dobio najoriginalniju, ali i najveću zahvalnicu i nagradu za sve što je uradio za ovaj klub tokom 20-godišnje NBA karijere.

Vijećnik Los Angelesa Jose Huizar istakao je da će Kobe dobiti svoj praznik u ovom gradu. 'Kobe Bryant Day' će se slaviti 24. augusta, a taj datum je kombinacija dva broja na dresu koja je legendarni Kobe nosio u Lakersima (24, 8). Dakle, prvi Kobejev dan slavi se sutra.

"Kobe Bryant je uradio mnogo velikih stvari za Los Angeles Lakerse i naš grad mu se na ovaj način zahvalio na svemu tome", rekao je Huizar.

Bryant se od aktivnog bavljenja košarkom oprostio u aprilu ove godine, a u svojoj prebogatoj karijeri je osvojio pet šampionskih titula u NBA ligi, te važi za jednog od najvećih košarkaša svih vremena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi