Legendarni košarkaš Maccabija prijevremeno završio karijeru

Devin Smith ide u penziju

Legendarni košarkaš Maccabija prijevremeno završio karijeru

Američki košarkaš iz Maccabija Devin Smith odlučio je prijevremeno okončati svoju karijeru.

Iako mu je ugovor trajao do kraja ove sezone, 34-godišnji Smith se odlučio za završetak karijere zbog nemogućnosti njegovog tijela da izdrži napore koje nosi profesionalna košarka.

Devin Smith je u Maccabiju proveo posljednjih šest godina i bio je jedan od predvodnika generacije koja je 2014. godine osvojila Euroligu. Kroz najtrofejniji izraelski klub su u tom periodu prolazili mnogi treneri, ali Smith je kod svakog bio nezamjenjiv.

Američki košarkaš je u Maccabiju pokrivao pozicije dva i tri, a u prošloj sezoni Eurolige je prosječno bilježio 9.2 poena, 5.4 skoka i 1.6 asistenciju po utakmici.

Devin Smith nikada u svojoj karijeri nije igrao u NBA ligi, ali iza sebe ima bogato evropsko iskustvo u Maccabiju, Benettonu, Paneliniosu, Fenerbahčeu, Avellinu...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi