Legendarni Pablo Prigioni završio karijeru

Argentinac se povukao

Legendarni Pablo Prigioni završio karijeru

Legendarni argentinski košarkaš Pablo Prigioni (39) sinoć je objavio kraj bogate karijere.

Prigioni je košarkaš koji iza sebe ima veliko iskustvo igranja u NBA ligi i Španiji, a karijeru će završiti kao košarkaš Baskonije za koju je prethodno nastupao u dva navrata - od 2003. do 2009. godine i u sezoni 2012/12.

Pablo Prigioni je nastupao za LA Clippers, Houston Rockets i New York Knickse, a u prošlosti je igrao i za Real Madrid, Fuenlabradu, Alicente, Obras Sanitaras i Belgrano.

Sa reprezentacijom Argentine je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, što je njegov najveći uspjeh sa svojom nacionalnom selekcijom.

Prigioni je u Euroligi odigrao 183, a u NBA ligi 270 utakmica, od čeka 28 u doigravanjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi