Leteći Finac koji sanja bh. dres

Sjajni Emir Sulejmanović

Leteći Finac koji sanja bh. dres

M. Šljivak

Ime Emira Sulejmanovića odavno je poznato bosanskohercegovačkoj javnosti.

Ovaj mladi košarkaš slavne Barcelone već dugo vodi veliku bitku sa Svjetskom košarkaškom federacijom (FIBA) za dozvolu oko nastupa u bh. dresu, ali još uvijek nije stekao to pravo zbog prethodnog nastupa za kadetsku selekciju Finske.

Ipak, on će uskoro obući dres koji sanja, dres reprezentacije BiH, a Emir ove sezone na fantastičan način nosi igru B tima katalonskog velikana.

Ima gotovo double-double učinak u prosjeku, a i prethodnog vikenda je odigrao još jednu odličnu utakmicu. Ubacio je 14 poena uz 10 skokova, a imao je ponovo nekoliko spektakularnih poteza.

Leteći Finac, kako mu tepaju poznanici i prijatelji, letio je i protiv Planase.

Sjajni potezi Sulejmanovića...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.