Lični rekord Jusufa Nurkića u porazu od Oklahome!

Najbolja partija do sada

Lični rekord Jusufa Nurkića u porazu od Oklahome!

M. Skaka

Jusuf Nurkić opravdao je poziv na Rising Star Challenge već u svom prvom nastupu nakon poziva.

U porazu od Oklahoma Thundera Nurkić je odigrao svoju najbolju partiju do sada i ubacio 16 poena uz 14 skokova. Ipak, nije to bilo dovoljno za pobjedu pa su Nuggetsi poraženi rezultatom 124:114.

Sa druge strane, svoj lični rekord izjednačio je Kevin Durant ubacivši sedam trica za ukupno 40 poena dok je Russell Westbrook ubacio 26, sakupio 9 asistencije i 5 skokova

Oklahoma je već nakon pet minuta igre Durantovim koševima stigla na 15:4, a nakon toga Westbrook gađa iz daljine i Thunder pravi seriju 12:2 pa je već na kraju pšrve četvrtine prednost otišla na 20 poena (38:18).Tek u nastavku Nuggetsi su uhvatili ritam, ali Durant je na sve odgovarao na sve njihove napade i igralo se koš za koš. Do poluvremena Denver se koliko-toliko vratio pa se na pauzu otišlo kod 73:59.

U trećoj četvriti činilo se da bi se Denver mogao vratiti u igru i već na početku perioda stigli su na samo šest poena zaostatka, međutim trojkama Duranta i Roberrsona Oklahoma City vraća stvari na svoje mjesto i u posljednji period ulazi sa 14 poena prednosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije