Lillard: Naš rezultat je plod igre cijelog tima

Lillard: Naš rezultat je plod igre cijelog tima

Playmaker Portlanda Damian Lillard pohvalio je angažman cjelokupnog tima u pobjedi nad Houstonom. 

Blazersi su u četvrtoj utakmici prve runde NBA doigravanja u Zapadnoj konferenciji savladali Rocketse nakon produžetka rezultatom 123:120 i sada vode sa 3-1 u seriji koja se igra na četiri pobjede. 

"U našoj ekipi ne svodi se sve na jednog ili dvojicu, mi smo kolektiv. Mnogi su išli iznad granica mogućnosti, bacali smo se po terenu. Naša snaga je jedinstvo i to smo pokazali", rekao je Damian Lillard. 

"Najbolje igramo kada smo satjerani u ćošak i kada imamo nešto da dokažemo. Odlučni smo, znamo šta treba da radimo i to i uradimo u najvećem broju slučajeva", dodao je trener kluba iz Oregona Terry Stotts. 

Četiri igrača Portlanda ubacila su preko 20 poena protiv Houstona; Wesley Matthews 21, Damian Lillard 23, Nicolas Batum 25 i LaMarcus Aldridge 29, što je prvi put na jednoj utakmici Portlanda u doigravanju od 1992. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.