Lillard: Nurkić nam je dao ono što godinama nismo imali

Zvijezda Portlanda tvrdi

Lillard: Nurkić nam je dao ono što godinama nismo imali

E. Škorić

Najbolji košarkaš Portland Trail Blazersa Damian Lillard oduševljen je Jusufom Nurkićem.

Bez Lillarda je igra Portlanda nezamisliva, a postaje i bez Jusufa Nurkića, koji je nedavno došao iz Denvera i već je postao važan u timu koji se bori za doigravanje na Zapadu.

Juka je sinoć ubacio 18 poena i imao je 12 skokova uz pet blokada protiv Oklahome, pa ga je Lillard hvalio nakon meča.

"Jusuf u našoj igri donosi nešto što nismo imali posljednjih godina. Može dati loptu na post, može proći i poentirati. Ima odličan kvalitet i dobro razumije igru. Kada imate takvog igrača, onda možete da se prepustite vašem košarkaškom IQ-u", rekao je Lillard, pa je dodao:

"Nemam problema s njim. Dam mu loptu, on će je dalje na pravi način proslijediti ili će poentirati. Pun je energije, radi sjajan posao na oba dijela parketa. To su sve stvari koje nismo imali".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi