Lillard opsjednut Warriorsima: Oni će biti tu svake godine
Foto: EPA

Nakon ispadanje iz play-offa

Lillard opsjednut Warriorsima: Oni će biti tu svake godine

Nakon što su Golden State Warriorsi pomeli Portland u prvoj rundi NBA play-offa, playmaker Blazersa, Damian Lillard, je priznao kako mu je postala opsesija pokušavati pobjediti Warriorse.

"Morate biti opsjednuti zato što znate da su oni toliko dobri da će te se uvijek susretati sa njima u play-offu", rekao je Lillard koji je pružio dobru partiju i u posljednjem ubjedljivom porazu svoje ekipe od Warriorsa.

Dvostruki učesnik All Stara je ponosan na način na koji je njegova ekipa odigrala u završetku sezone, ali ističe da nije zadovoljan.

"Ne mogu reći da je godina bila uspješna. Testirali su nas, i mislim da smo dobro odgovorili. Mislim da smo pokazali svoje pravo lice načinom na koji smo se borili. Ali ne bih rekao da je sezona uspješna. Mislim da smo napredovali. Godina napretka je iza nas", istakao je sjajni playmaker.

"Ako želite da pobjedite u Zapadnoj konferenciji, morate to uraditi preko Warriorsa. Oni će vam uvijek biti na putu. Biće tu svake godine. Moramo to pogledati i shvatiti da moramo biti bolji. Moramo napredovati, moramo biti bolji kao tim ako ih želimo proći", rekao je za kraj Lillard

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi