Lillard prognozirao pobjedu Blazersa u šest utakmica
Foto: EPA

Playmaker Blazersa uvjeren u svoju ekipu

Lillard prognozirao pobjedu Blazersa u šest utakmica

D. Rakanović

Najbolji igrač Portland Blazersa Damian Lillard je prognozirao da će njegova ekipa pobijediti Warriorse u seriji nakon šest utakmica.

 Portland Trail Blazersi uspjeli su plasirati se u doigravanje Zapadne konferencije a za protivnika će imati najbolji tim lige Golden State Warriorse, koji je regularni dio sezone završio sa omjerom 67:15.

Sigurno je da su Warriorsi veliki favoriti u duelu sa Portlandom, ali playmaker Portlanda je rekao da se ne plaše Golden Statea. 

Lillard smatra da upravo to što niko ne očekuje od njih da naprave iznenađenje je pozitivna stvar koja radi u korist njegove ekipe, jer nemaju šta da izgube.  

"To je NBA. Riječ o igranju dobro u pravo vrijeme. I vjerujemo da možemo pobijediti bilo koga. Ne idemo u doigravanje govoreći 'u redu, došli smo ovdje, uradili smo odličan posao'. Idemo se boriti i pružiti otpor. Ulazimo u play-off i želimo da pobijedimo. Nema moralne pobjede i takvih stvari, dolazimo da pobijedimo. Oni su odlična ekipa. Niko ne očekuje od nas da ih pobijedimo, nemamo ništa da izgubimo", rekao je Lillard. 

Playmaker Portlanda je uvjeren u pobjedu u seriji i govori da cijela organizacija Portlanda vjeruje u sebe.

Istovremeno je priznao da će biti težak zadatak pobijediti Warriorse četiri puta u seriji. 

Centar Portalnda Jusuf Nurkić oporavlja se od preloma desne fibule i u petak će se znati više informacija o njegovom stanju, te da li će biti spreman za play off seriju protiv Golden Statea.

Prva utakmica serije između Golden Statea i Portlanda igra se u Oracle Arenu u Oaklandu, u nedjelju od 21:30 sati po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi