Lillard sa zvukom sirene donio pobjedu Blazersima

Portland nakon 14 godina izborio polufinale

Lillard sa zvukom sirene donio pobjedu Blazersima

Košarkaši Portlanda i Houstona priredili su publici još jednu utakmicu za infarkt. Portland je u šestoj utakmici slavio sa 99:98 i pobjedom u seriji 4-2 izborio plasman u polufinale. 

Kompletna utakmica, kao i cijela serija, između ova dva kluba ponudila je nevjerovatnu košarku, a ono što se dešavalo u posljednje tri minute sinoćnje utakmice vjerovatno ne bi mogao izrežirati ni Alfred Hitchcock.

Ekipe su se smijenjivale u vodstvu iz napada u napad, a Houston je stigao na prag pobjede kada je Chandler Parsons polaganjem 0.9 sekundi prije kraja doveo Houston u vodstvo 98:96. 

Portland ipak nije gubio nadu. Loptu je na isteku vremena dobio sjajni Damian Lillard i pogodio tricu s osam metara sa zvukom sirene za pobjedu Portland 99:98 i prvi plasman u konferencijsko polufinale nakon punih 14 godina. 

Prije nekoliko dana umro je Jack Ramsay, trener koji je 1977. godine donio Portlandu jedini naslov u klupskoj historiji. Prije utakmice navijači Portlanda su transparentima svojim igračima poručili "igrajte kao oni 1977.". Lillard, Aldridge, Batum i društvo su ih poslušali. 

Prvo ime Portlanda bio je LaMarcus Aldridge sa 30 poena i 13 skokova, Damian Lillard je pored ključne trice postigao 25 poena, Robin Lopez i Wesley Matthews su dodali po 12 poena, a Nicolas Batum 9 poena i 7 asistencija. 

James Harden je sa 34 poena odigrao još jednu vrhunsku utakmicu za Houston, Dwight Howard je dodao 26 poena i 11 skokova, Chandler Parsons 16 poena i 12 skokova, a Jeremy Lin 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.