Linsanity se vraća u Madison Square Garden?
Foto: EPA

Knicksi žele Lina

Linsanity se vraća u Madison Square Garden?

M. Šljivak

Prema navodima američkih medija, ekipa New York Knicksa, zainteresovana je za usluge svog nekadašnjeg košarkaša Jeremyja Lina...

Lin je pravu afirmaciju stekao u dresu tima iz New Yorka. Dobio je priliku na mala vrata, te je svojim igrama zaludio čitav svijet, a posebno fanove Knicksa, pa je u tom trenutku njegova era u franšizi nazvana Linsanity.

Nakon 35 utakmica za Knickse u sezoni 2011/2012, Lin je potpisao za višegodišnji ugovor s Houston Rocketsima. Ipak, sada tim iz Velike jabuke razmatra da vrati Lina, te bi mogli ponuditi razmjenu timu iz Texasa.

Lin s Houstonom ima ugovor do 2015. godine, a ove sezone u dresu Rocketsa prosječno bilježi preko 13 poena i preko četiri asistencije po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.