Lisa Leslie najavila oproštaj

Lisa Leslie najavila oproštaj

A. Beganović

Jedna od najboljih košarkašica svih vremena, Amerikanka Lisa Leslie, najavila je oproštaj od aktivnog bavljenja košarkom nakon ove sezone.

Lisa Leslie je najtrofejnija američka košarkašica. U svojoj karijeri dva puta je osvajala šampionski prsten WNBA lige, tri puta je bila izabrana za MVP-a lige, te je sa američkom košarkaškom reprezentacijom 4 puta uzastopno osvojila zlato na Olimpijskim igrama.

U dosadašnjoj karijeri Leslijeva je postigla 5. 909 pona i zabilježila 3. 156 skokova. Prosjek po utakmici joj je 17, 4 poena i 9, 3 skoka.

U izjavi za američke medije ova sjajna košarkašica je navela da je njena odluka konačna i da joj je sezona koja uskoro kreće zadnja u karijeri.

Lisa Lesli ostat će upamćena i po 101 poenu koji je postigla tokom jedne utakmice u srednjoj školi.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.