Litvanci bez Jankunasa na Eurobasketu

Litvanci bez Jankunasa na Eurobasketu

M. Šljivak

Protivnik naše reprezentacije na Eurobasketu u Sloveniji selekcija Litvanije, ostala je bez krilnog igrača Pauliusa Jankunasa, koji će zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo.

Iskusni 29-godišnji košarkaš Želgirisa ima velikih problema sa povredama, a testovi su pokazali kako on neće biti spreman za nastup u Sloveniji.

"Nažalost, testovi su pokazali kako nisam spreman za igru. Bitno je da igraju samo oni koji mogu dati 100% od sebe. Želim svu sreću ekipi na Eurobasketu i nadams e da ću naredne godine ponovo biti dio tima", rekao je Jankunas.

Jankunas igra na pozicijama niskog i visokog krila, a u protekloj sezoni je najbolje partije pružao u Euroligi, gdje je prosječno bilježio skoro 11 poena po meču uz pet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.