Litvanci izborili dodatne kvalifikacije za OI

Eurobasket 2011

Litvanci izborili dodatne kvalifikacije za OI

M. Šljivak

Nako što su sinoć u nevjerovatnoj utakmici poraženi od Makedonije u borbi za polufinale Eurobasketa, košarkaši Litvanije izborili su se danas za učešće u kvalifikacijama za Olimpijadu.

U  veoma uzbudljivom susretu Litvanija je upisala pobjedu 80:77, te će tako igrati u susretu za 5. mjesto.

Slovenija je bolje otvorila susret. Imali su prednost tokom čitave prve četvrtine, koju su na kraju dobil sa minimalnom prednošću 20:19.

Litvanci početkom druge četvrtine prelaze u vodstvo, koje su održavali sve do kraja prvog poluvremena na koje odlaze sa prednošću od jedanaest poena 44:33.

U nastavku utakmice bolje igra Slovenije, no Litvanci su uspjevali čuvati prednost, a na kraju trećeg perioda imali su šest razlike 57:63.

U posljednjih deset minuta Slovenci  uspjevaju stići i do ponovnog vodstva, no na kraju ipak spretniji i sretniji su bili Litvanci, koji će tako u kvalifikacije za Olimpijadu, dok će Slovenci čekati protivnika u borbi za 7. mjesto.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mantas Kalnietis sa 17 koševa, dok su kod Slovenije Goran Dragič i Erazem Lorbek ubacili po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.