Litvanci "prokleti" pred početak Eurobasketa
Foto: EPA

Kvar na avionu, pa problemi s košarkašem

Litvanci "prokleti" pred početak Eurobasketa

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Litvanije našla se u velikim problemima pred početak Eurobasketa.

Litvanci su u Tel Aviv, gdje se igra grupa B Evropskog prvenstva stigli sa danom zakašnjenja. Iako im je let bio planiran za 28. august, zbog kvara na avionu oni su tek jučer stigli u glavni grad Izraela.

Međutim, tu mukama nije bio kraj. Krilni centar Donatas Motiejunas nije stigao sa ostatkom ekipe. Njemu je dozvoljeno da ode u Houston kako bi prisustvovao rođenu djeteta, ali se iz Sjedinjenih Američkih Država 26-godišnji košarkaš još nije vratio.

Glavni razlog tome je uragan Harvey koji je pogodio i opustošio jedan od najvećih američkih gradova. Litvanski košarkaš se na nesreću našao u Houstonu za vrijeme uragana i on još uvijek nije stigao u Izrael.

Litvanci ga navodno očekuju na večerašnjem treningu. Komunikacija sa ovim igračem ne može biti uspostavljena, pa bi Motiejunas mogao propustiti početak prvenstva.

Očigledno neko prokletstvo prati ovu selekciju pred početak takmičenja, a ostaje da se vidi hoće li ovi problemi utjecati na nastup.

Prvu utakmicu na Eurobasketu Litvanije igra sutra protiv selekcije Gruzije, a u grupi su im još domaćin Izrael, Ukrajina, Italija i Njemačka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi