Litvanija čeka pobjednika duela BiH - Srbija

Litvanija treći polufinalist

Litvanija čeka pobjednika duela BiH - Srbija

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Litvanije pobijedila je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Bratislavi selekciju Italije 73:67, te odlaze u polufinale ovog takmičenja.

Uvodne minute ovog susreta protekle su u izjednačenoj košarci. Italija je potpuno stala na četiri minute do kraja prvog perioda kada su imali vodstvo od 12:11, te su do kraja ovog dijela igre ubacili samo dva poena, a Litvanci su to koristili i nakon 10 minuta su imali devet poena prednosti, 23:14.

Drugi period donosi mirnu igru Litvanije. Bez većih problema su održavali prednost, koja je na poluvremenu dodatno povećana na 12 razlike, 42:30.

Međutim, nije se Italija predavala. Odličnom igrom u trećem periodu u jednom trenutku su došli na samo minus jedan, ali su do kraja trećeg dijela Litvanci ponovo odigrali nešto bolje i u posljednju četvrtinu su ušli sa osam poena prednosti, 56:48.

Italija naravno nije odustajala. Ponovo su spustili prednost na minus dva, ali su zatim ponovo stali. Do kraja je Litvanija ponovo povećala prednost i došla je do pobjede i plasmana u polufinale. Tamo ih čeka pobjednik duela BiH - Srbija.

Ignas Sargiunas je predvodio Litvaniju sa 18 poena, ali je fantastičan meč odigrao Arnas Velička koji je meč završio s triple-double učinkom od 12 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Kod Italije Ebeling je ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi