Litvanija i Rusija u finalu

Eurobasket 2010

Litvanija i Rusija u finalu

U finalu prvenstva Evrope za košarkaše do 18 godina, koje se igra u Litvaniji, igraće Litvanija i Rusija, dok će za treće mjesto igrati Srbija i Latvija.

Rusija je u polufinalu bila bolja od Latvije s visokih 73:42. Sergej Karasev je sa 16 poena predvodio Ruse do pobjede, Andrej Loginov je ostvario 14 skokova, dok je kod Latvije prvo ime ponovo bio Davis Bertans sa 12 poena i 8 skokova.

Druga utakmica je ponudila mnogo više uzbuđenja. Litvanija je za pola koša bila bolja od Srbije (67:66). Vytenas Cizauskas je bio najbolji strijelac Litvanije sa 15 poena, a Jonas Valanciunas skakač sa 14 skokova. Vujošević je sa 15 poena bio prvo ime Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti