Litvanija jedina bez poraza
Fernandez nije pomogao Španiji da izbjegne poraz

Eurobasket 2010

Litvanija jedina bez poraza

Na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje se igra u Litvaniji sinoć su igrane utakmice prvog kola drugog kruga.

Latvija je doživjela prvi poraz, tako da je jedina neporažena momčad ostala Litvanija. Litvanija je pregazila Francusku s visokih 104:63 uz fenomenalnu igru Jonasa Valanciunasa, koji je upisao 34 poena i 13 skokova.

U istoj grupi je Slovenija nanijela prvi poraz Latviji (76:74), dok je Poljska napravila iznenađenje pobjedivši Španiju rezultatom 81:67. U grupi F nije bilo iznenađenja.

Grčka je bila bolja od Italije sa 97:88, Rusija je pregazila Hrvatsku sa 78:55, dok je Srbija bila bolja od Turske rezultatom 63:49 i preuzela prvu poziciju na tabeli grupe F.

Poredak po grupama:
E: Litvanija 3-0, Latvija i Poljska 2-1, Španija i Slovenija 1-2, Francuska 0-3.
F: Srbija, Grčka i Rusija 2-1, Italija, Hrvatska i Turska 1-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.