Litvanija nakon produžetka izbacila Francusku

Litvanci u polufinalu

Litvanija nakon produžetka izbacila Francusku

Košarkaši Litvanije porazili su Francusku nakon produžetka rezultatom 73:72 i plasirali se u polufinale Evropskog prvenstva za kadete u Španiji.

Litvanci su odlično ušli u meč te su nakon prve dionice stvorili prednost od 15 koševa (25:10). Francuzi uspjevaju dobiti drugu četvrtinu sa tri koša razlike i na odmor otići sa minus 12 (38:26).

Drugo poluvrijeme donijelo je daleko bolju igru Francuza koji su nakon veoma dobro doigrane treće i četvrte dionice uspjeli stići prednost Litvanije i meč odvesti u produžetak.

U dodatnih pet minuta meča ipak se nešto bolje snašla Litvanija i na kraju slavila sa pola koša razlike. Do trijumfa ih je vodio Velicka sa 23 poena.

Litvanija: Vaiciunas, Uleckas 3, Sargiunas 16, Velicka 23, Kozys 6, Kisunas 6, Vasiliauskas 9, Juozaitis 10, Balciunas.

Francuska: Kayouloud 6, Beyhurst 3, Wiscart Goetz, Rucklin 2, Pons 11, Dorez 3, Sarr 7, Abah 4, Bazzile 2, Hoard 21, Fevrier 13.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi