Litvanija preko Egipta do četvrtfinala

Evropsko prvenstvo U-17

Litvanija preko Egipta do četvrtfinala

Kadetska reprezentacija Litvanije prvi je četvrtfinalist Svjetskog prvenstva koje se održava u Španiji.

Litvanci su bez većih problema savladali Egipat rezultatom 80:65 i tako zauzeli svoje mjesto među osam najboljih selekcija na prvenstvu.

Litvanija je nakon prve četvrtine imala prednost od 22:11, da bi do poluvremena uspjela dodatno povisiti prednost i na odmor otići sa +13 (37:24).

U nastavku utakmice, Litvanci su rutinski održavali stečenu prednost i nisu dozvoljavali Egipćanima da ih ozbiljnije ugroze, pa su na kraju proslavili sigurnu pobjedu i plasman u naredni krug.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Ignas Sargiunas sa 22 poena, dok Egiptu nije pomoglo ni nevjerovatno izdanje Ahmeda Khalafa koji je meč završio sa 26 poena, 12 skokova i čak osam blokada.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti