Litvanija razbila i Crnu Goru

Evropsko prvenstvo, 2. kolo

Litvanija razbila i Crnu Goru

M. Šljivak

Kadeti Litvanije pobijedili su Crnu Goru 96:72 u susretu drugog kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Kao i u susretu protiv naše selekcije, Litvanci su glavnu riječ vodili tijekom kompletne utakmice. Već nakon prve dionice bilo je plus 17, 32:15, da bi se istom razlikom otišlo i na odmor, 49:32.

Nastavak meča ponovo donosi bolju igru Litvanije. Nije Crnogorcima pomogao ni sjajni Igor Drobnjak, pa je prednost Litvanaca rasla iz napada u napad.

Na kraju je meč završen sa 24 poena prednosti u korist Litvanije.

Ponovo je timska igra odvela ovaj tim do pobjede, a najefikasniji pojedinac je bio Balciunas sa 14 poena.

Grupa C, 2. kolo:

Litvanija - Crna Gora 96:72

LITVANIJA: Syridis 13, Adomavicius 13, Vilys 9, Kupstas, Urbonavicius, Arlauskas 12, Geidraitis 10, Balciunas 14, Jokubaitis 10, Kancleris, Venskus 8, Vaistaras 7.

CRNA GORA: Drobnjak 36, Labović 2, Vulević, Obradović 2, Pešić, Đurišić 5, Tomašević, Vlahović, Kljajić 2, Brnović 23, Marljukić, Žižić 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi