Litvanija razbila uspavane Izraelce
Foto: EPA

Pobjeda Litvanaca

Litvanija razbila uspavane Izraelce

M. Šljivak

Košarkaši Litvanije lagano su večeras u Tel Avivu pobijedili domaću selekciju Izraela 88:73 u 2. kolu Eurobasketa.

Domaća selekcija je odigrala još jedan katastrofalan meč. Nakon poraza od Italije, večeras ih je razbila i Litvanija i to veoma lagano.

Izrael je odigrao dobru prvu četvrtinu. Nakon 10 minuta igre su imali četiri poena prednosti (23:19), ali su ostatak meča prespavali.

Prva zvijezda tima Omri Casspi nije se vidio. Litvanci su na poluvrijeme otišli poenom prednosti (38:37), a u trećoj dionici su potpuno razbili domaću selekciju.

Ovaj dio igre Litvanija dobila 33:14 i pitanje pobjednika ovog meča je bilo riješeno (71:51).

Doduše, Izrael je uspio da spusti razliku u jednom trenutku, ali nisu uspjeli da se potpuno vrate u meč. Do kraja je Litvanija mirnom igrom završila posao za konačnu pobjedu.

Dvojica košarkaša Litvanije ubacila su po 16 poena. To su Kuzminskas, Gudaitis, a predvodio ih je Ulanovas sa 18. Kod Izraela je Richard Howell ubacio 20 poena.

EP, 2. kolo:

Izrael - Litvanija 73:88 (23:19, 14:19, 14:33, 22:17)

IZRAEL: Howell 20, Dawson 2, Mekel 18, Eliyahu 9, Casspi 15, Pnini 2, Kadir, Halperin, Blayzer, Timor 3, Zalmason 2, Ohayon 2.

LITVANIJA: Kalneitis 4, Juskevicius 6, Maciulis 8, Gecevicius 3, Valančiunas11, Kuzminskas 16, Motiejunas 6, Milaknis, Bendzius, Grigonis, Gudaitis 16, Ulanovas 28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi